Vegetarisch vlees: kipschnitzel, hamburger, schnitzel en vissticks
Vegetarisch vlees: kipschnitzel, hamburger, schnitzel en vissticks

Vegetarisch vlees: kipschnitzel, hamburger, schnitzel en vissticks

 

hamburger, vegaburger, vega, vegan, vegetarisch, vegetarische burger, schnitzel, kip, vis, biet, soja, lekker, eten,

Vegetarisch vlees kwam je pakweg 10 jaar geleden nog niet tegen in de schappen van de supermarkt. Anno 2020 heb je juist een heel ruime keuze. Bijna elk favoriet stukje vlees is er tegenwoordig ook in een vegetarische variant. Dus vegetarisch eten lijkt tegenwoordig op eten met vlees. Geen groenten wokschotel meer, maar aardappels, groenten en een stukje vegetarisch vlees. Geen dierenleed, toch lekker. Of niet?

Bij de gemiddelde supermarkt is het aanbod heel breed. Zo zijn er in de koeling onder meer:

Daarnaast hebben de meeste supermarkten ook eigen merk vleesvervangers in de schappen liggen. En een merk als Unox is ook heel goed bezig.  Zelfs bij fastfood restaurants als KFC, Burger King en MacDonalds kun je terecht voor een vegetarische burger die aan koe, kip of vis doet denken.

Is het vlees, vis, kip of soja, erwten en biet?

Met alle op vlees lijkende vervangers is het verleidelijk om net te doen alsof je een ‘gewone’ maaltijd eet, maar dan met een planten in plaats van vlees stukje erbij. Tijd voor een test! Ik vergeleek de vegetarische varianten van kipschnitzel, knakworst, varkensschnitzel, vissticks en hamburger en ik vond deze het lekkerst:

Vivera Plantaardige Kipkrokant Schnitzel

Plantaardige Kipkrokant schnitzel Vivera, vegetarisch, vegan

 

 

 

Ik moet eerlijk zeggen: deze vegetarische kipschnitzel is echt goed te doen! Lekker sappig, goede smaak en goede textuur. Ik mis geen seconde een kipsmaak, want deze kipkrokant schnitzel lijkt er gewoon echt op.

 

Vegetarische Slager MC2 Burger

Vegetarische Slager MC2 burger, hamburger, vegetarisch

 

 

 

Ik heb meerdere hamburgers geprobeerd, maar deze vind ik toch echt de lekkerste. Het is natuurlijk geen vlees, maar qua consistentie en smaak komt het er wel erg dicht in de buurt. Zeker op een hamburgerbroodje met sla, tomaat, ui en saus is het heerlijk smullen.

Vivera Plantsticks als vis

Vivera plantsticks als vis, vissticks, vegetarisch

 

 

 

Vissticks blinken op zichzelf al niet uit in heel herkenbare vulling. Het is een vaag wit stukje vis met voornamelijk veel paneermeel er omheen. Lekker hoor, dat wel, maar mijn verwachting was wel dat dat best goed plantaardig te maken moest zijn. En inderdaad 🙂

Valess Vegetarische schnitzel

Valess vegetarische schnitzel

 

 

 

Ik ben dol op schnitzel, maar varkensvlees valt zelden goed bij mij. Met deze Valess heb ik het varkens schnitzel idee, maar dan zonder dierenleed. De samenstelling is niet geheel hetzelfde en de schnitzel is wat droger dan een vlees schnitzel, maar daar weegt het vegetarisch zijn ruimschoots tegenop.

Is dan elke vegetarische vleesvariant net zo lekker als de dierenversie? Nee, absoluut niet. Ik heb een tijdje terug een soort vegetarische kipstukjes gegeten en die vond ik echt heel vies. Het gebeurt me redelijk vaak dat ik het wat te droog vind, of dat de structuur me tegenstaat. Het vegetarische vlees kan soms wat draderig zijn. Of erg zout/kruiderig. Daarom heb ik de bovenstaande eruit gekozen: die zijn allemaal echt heel lekker. En als extra ben ik sinds kort absolute fan van vegetarische knakworsten van Unox: Knaks. Knakworsten worden voor zover ik weet van schraapvlees gemaakt en deze vegetarische samenstelling is werkelijk lekkerder dan de originele versie. Probeer het zelf eens 🙂

LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.