Maine Coon katten: grote praters met een bijzonder karakter
Maine Coon katten: grote praters met een bijzonder karakter

Maine Coon katten: grote praters met een bijzonder karakter

Eigenaren van Maine Coon katten willen zelden nog een ander soort kat. Waar komt dat enthousiasme vandaan? Wat maakt Maine Coons zo speciaal? Zeker voor mensen zonder katten lijken alle poezenbeesten op elkaar, maar in het geval van Maine Coons is er toch meer dan dat. 

Groter dan alle andere katten

Maine Coons zijn de grootste soort huiskatten. Katers kunnen rond de negen kilo worden. In combinatie met hun grote kraag en (half)langharigheid kunnen ze een imposant voorkomen hebben. Qua tekening en vachtkleur lijken ze soms wat op Noorse Boskatten. Zeker bij kittens is het onderscheid soms moeilijk te maken. Eenmaal volwassen (na zo’n 3 jaar) blijven Noorse Boskatten net wat kleiner dan Maine Coons.

Maine Coon poezen katten, pets, huisdier, kater, vertelover.nl

Karakter

Maine Coons staan bekend om hun rustige en stabiele karakter, maar daar zijn zeker wel uitzonderingen op. In het algemeen zijn poezen tamelijk fel en zeer goede jagers en drukker dan katers. Sommige Maine Coons kunnen vanuit stilstand op een bovenkast in de keuken springen, wat toch wel zo’n 2 meter is. Kittens zijn heel speels en kunnen uitblinken in op je voeten, handen en al het andere dat beweegt jagen.

Gezellige praters

Een ander punt waar Maine Coons echt wel in uitblinken is het praten dat ze doen. Niet op de manier van Siamezen, maar ze zijn toch wel goed in een interessante conversatie voeren. De kans dat jouw Maine Coon hele dagen stil en ongemerkt in een hoekje stof ligt te verzamelen is vrij klein. Naar elkaar maken ze minder geluid dan tegen mensen, maar dat geldt voor alle kattten.

Slim en goed in problemen oplossen

Zoals ook in bovenstaand filmpje te zien is houden Maine Coons van een uitdaging. Die pakken ze graag op en zoeken vervolgens een oplossing. In dit geval komt het kitten erachter dat het plastic eraf kan, zodat hij alsnog het balletje kan pakken. Daar had de fabrikant Royal Canin niet bij stilgestaan: bijzondere katten, die Maine Coons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.